tisdag 3 mars 2009

Tack Gösta

Man brukar ibland säga att det enda sättet för en yrkespolitiker att få något gott sagt om sig är att dö eller avgå.

Mot den bakgrunden är det förståndigt av Gösta Gustavsson att välja det sistnämnda. Han har verkligen gjort sig förtjänt av att få varva ner och få lite mer tid för sig själv.

För det finns faktiskt anledning att påminna om hur mycket han under sina 20 år som kommunalråd uträttat och hur mycket som hänt under den tid han haft ansvar för hela samhällsbyggnadssidan i kommunen.Jag skulle kunna räkna upp mängder av exempel som vart och ett är en prestation.

Ändå tycker jag att det bäst illustreras av de stora framgångar som Linköping haft inom miljöområdet.Utan Göstas målmedvetna insatser hade vi aldrig varit där vi är idag.

Det som sker i en kommun beror naturligtvis aldrig bara på en enda person.Men det krävs alltid en drivkraft och motor. Och det har Gösta varit.

Jag önskar verkligen att han nu får tid att förverkliga en del av sina drömmar och kanske då och då ta familjen med sig i sin biogasbil och åka ut till Rosenkälla och njuta av den underbara natur som han där medverkat till att återskapa.

Tack Gösta och lycka till även i ditt fortsatta politiska arbete.

Inga kommentarer: