fredag 5 december 2008

Finns att lära även hemma

Jag tror inte att det i dag är allt för många som ifrågasätter att även chefer och anställda i kommuner och landsting ibland reser ut i världen för att lära sig av andras kunskaper och erfarenhet.

Men det är för den skull inte ointressant i vilka former det sker.

Sjukvårdsdirektören Lena Lundgrens resa till Thailand är ett bra exempel på när även en, i och för sig rimlig konferensresa, kan bli helt fel.

Det är få skattebetalare som inom ramen för sitt arbete förunnas möjligheten att på sin arbetsgivares bekostnad åka till Thailand i sin tjänst.

Det är därför inte svårt att förstå att många blir upprörda när sjukvårdsdirektören på det fattiga landstingets bekostnad unnar sig att bo på lyxhotell ,även om priset med våra mått mätt inte är allt för orimligt.

Att dessutom, om än på egen bekostnad,ta med sin make och stanna kvar på privat semester, tycker säkert många också är utmanande.

Det är självklart bra att man åker ut i världen och lär sig av andra.Men kanske borde man istället stanna hemma lite mer och också försöka lära sig förstå de som man är satt att tjäna .

Inga kommentarer: